top of page
Search
  • Writer's pictureŽupanijska lučka uprava Korčula

ŽLU Korčula sudjelovala u zajedničkoj javnoj nabavi kupnje brana za borbu protiv onečišće

U Luci Dubrovnik u četvrtak je upriličena podjela čak tisuću metara brana za sprječavanje i sanaciju onečišćenja mora naftnim i uljnim derivatima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vrijednih više od milijun kuna. Svečanost je počela konferencijom za novinare, a potom su predstavnici tvrtke Luveti (dobavljači opreme) održali pokaznu vježbu korištenja opreme u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije.

Vrijednost opreme je 1.040.000,00 kuna, a u procesu zajedničke javne nabave sudjelovali su Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Trpanj, Općina Orebić, ACI d.d., Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije, ŽLU Dubrovnik, ŽLU Korčula te Lučka uprava Dubrovnik.

Župan Nikola Dobroslavić ovom je prilikom istaknuo kako je napravljen novi iskorak u zaštiti od mogućih onečišćenja na moru.

”Nabavili smo kilometar plutajućih brani. One se mogu nadovezivati jedna na drugu i tako se može tretirati različit opseg onečišćenja. Objedinili smo sve potrebe županije, jedinica lokalne samouprave te županijskih lučnih kapetanija. Uključili smo vatrogasce koji će biti operativni u slučaju nesreće. Njima će brane i biti podijeljene i to na Korčuli, Orebiću, Dubrovniku te u ACI marinama”, rekao je župan Nikola Dobroslavić, koji je čestitao svima koji su sudjelovali u projektu.

Pročelnik za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće dodao je kako je u svibnju potpisan sporazum s osam dionika, te kako je ugovor potpisan u rujnu. Izrazio je zadovoljstvo ovim projektom, posebno činjenicom da je provedena zajednička javna nabava.

”Ovdje je struka analizirala situaciju, sad ako se dogodi incident moći će se reagirati i iz različitih mjesta. Hvala Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je prepoznala potrebu i svim sudionicama” rekao je pak načelnik Općine Trpanj Jakša Franković.22 views0 comments

Comments


bottom of page