top of page
Search
  • Writer's pictureŽupanijska lučka uprava Korčula

Gotova izrada pontona za komunalnu luku Račišće


Danas je u proizvodnom pogonu tvrtke Marinetek u Šibeniku izrađen i posljednji pontonski element za komunalnu luku Račišće. Prethodno je završena izrada dvaju pontona čime je gotova proizvodnja svih elemenata za spomenutu lučicu. Slijedi period očvršćavanja betona, a potom i transport na lokaciju na otoku Korčuli.

Komunalna luka u Račišću projekt je Županijske lučke uprave Korčula, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Dubrovačko-neretvanske županije čiji je cilj osiguravanje komunalnih vezova, a samim time i podizanje kvalitete života stanovnika ovog naselja.

Podsjetimo, u rujnu ove godine potpisan je Ugovor o uređenju komunalnog dijela luke Račišće s izvođačem, tvrtkom Marinetek i nadzorom, tvrtkom Trames. Realizacijom ove važne investicije, uredit će se 74 nova veza vrijedna dva milijuna kuna plus PDV.

Županijska lučka uprava Korčula prethodno je realizirala projekt komunalne lučice Porto Uš, a kako ističe ravnatelj Ante Tvrdeić, cilj je u svakom naselju na području grada Korčule urediti barem jednu komunalnu Lučicu.

Veliku podršku, kako logistički, tako i financijski, projektima koji poboljšavaju kvalitetu života na otoku svakako pruža Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Dubrovačko-neretvanska županija koji će, prema najavama, u sljedećim godinama realizirati ukupno 1500 komunalnih vezova na svom području.71 views0 comments

Comments


bottom of page