top of page
Search
  • Writer's pictureŽupanijska lučka uprava Korčula

Potpisan Sporazum o financiranje uređenja komunalnog dijela “Luke Račišće”.

Župan Nikola Dobroslavić sa svojim zamjenikom Joškom Cebalom je danas u Gradskoj vijećnici Grada Korčule potpisao Sporazum o zajedničkom financiranju uređenja komunalnog dijela “Luke Račišće”.


Sporazum je potpisao župan Nikola Dobroslavić, ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić i zamjenik gradonačelnika Ivan Šale. Vrijednost ovog projekta je cca 2 milijuna kuna a financijska sredstva osigurava Dubrovačko-neretvanska županija, Županijska lučka uprava Korčula i Grad Korčula. Projektom je planirano postavljanje pontonskog gata s kompletnim sidrenim sustavom za 74 plovila, komunalno opremanje te uklanjanje otpada iz podmorja luke.


“Komunalne luke su u Dubrovačko - neretvanskoj županiji veliki infrastrukturni projekti što je program kojeg radi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Mi smo maksimalno iskoristili financijska sredstva programa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kako za uređenje komunalnih luka tako i za izgradnju drugih projekata na području lučke infrastrukture. Projekti su vrijedni više od 700 milijuna kuna. Radi se od 9 projekata lučke infrastrukture počevši od Nove luke Polačišće i na Pelješcu Luke Perna, imamo i zahvat na rekonstrukciji lukobrana Puntin, projekt lučkog terminala u Veloj Luci, izgradnju luke na otoku Lastovu u Ublima, proširenje rive u Trpnju i rekonstrukciju rive na otoku Koločep. Također smo potpisali financiranje za proširenje luke u Cavtatu”, izjavio je župan Nikola Dobroslavić.


"Potpisivanjem ovog Sporazuma o zajedničkom financiranju uređenja komunalnog dijela Luke Račišće stekli su se uvjeti da Županijska lučka uprava Korčula može pokrenuti sve postupke javne nabave vezane za odabir izvođača radova i nadzor građenja. Sukladno tome ŽLU Korčula će u narednih mjesec dana pokrenuti sve postupke nakon čega će se potpisati ugovor s najboljim ponuditeljem. Planiramo da će se do kraja godine odraditi prva faza ovog projekta, zapravo projekt je zamišljen da se odradi u dvije faze. Prva faza u 2021. godini i druga faza u 2022. godini, zapravo do sljedećeg ljeta projekt će biti završen”, izjavio je ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić.
Svi skupa su nakon potpisivanja obišli radove na projektu “Rekonstrukcija lukobrana Puntin - luka Korčula” i radove na rekonstrukciji lukobrana ACI marine u Korčuli.

81 views0 comments

Comments


bottom of page