top of page
Search
  • Writer's pictureŽupanijska lučka uprava Korčula

Potpisan ugovor vrijedan 1.2 milijuna kuna za Novu luku Korčula

U prostorijama Županijske lučke uprave Korčula u srijedu je potpisan Ugovor o provedbi geotehničko – geoloških istražnih radova i izradi projektno tehničke dokumentacije, Glavnog projekta, za izgradnju Nove luke Korčula na lokaciji Polačište za izradu Glavnog projekta Nove luke Polačište. Ugovor je vrijedan 1.2 milijuna kuna, a potpisali su ga ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković i članica uprave tvrtke COIN Inženjering d.o.o. Barbara Peruško.

Nakon ovog potpisivanja očekuje se pokretanje postupka izrade sve potrebne dokumentacije za što je očekivani rok oko pet mjeseci, a potom će uslijediti izdavanje građevinske dozvole.

Potpisivanju je uz ravnatelja Lelekovića i druge djelatnike Lučke uprave nazočio i zamjenik župana Joško Cebalo koji je pozdravio sve prisutne te izrazio zadovoljstvo napretkom projekta Nove luke. Istaknuo je kako je ovo jedan od najznačajnijih projekata za Dubrovačko-neretvansku županiju. Jako bitan dio je i drugi dio projekta, odnosno rekonstrukcija postojeće Županijske ceste do Račišća i izgradnja nove pristupne ceste do Nove luke na lokaciji Polačište čiji je nositelj Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon potpisivanja ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković je izrazio veliko zadovoljstvo prvenstveno činjenicom da je ishođena Lokacijska dozvola za Novu luku, te svim dosadašnjim postupcima u tijeku realizacije ovog projekta. Građevinska dozvola se očekuje do kraja 2019. godine, a početak radova u 2020. godini.




40 views0 comments
bottom of page