top of page
Search
  • Writer's pictureŽupanijska lučka uprava Korčula

PONTONSKA KOMUNALNA LUKA Potpisan ugovor o izvođenju radova Komunalne luke ‘PORTO UŠ‘

U Gradskoj vijećnici Grada Korčule je potpisan ugovor o izvođenju radova na projektu "Pontonske komunalne luke u uvali Luka PORTO UŠ". Ugovor je potpisao ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić s predstavnikom tvrtke Marinetek Adriatic d.o.o. iz Šibenika.


Svečanom potpisivanju prisustvovao je i župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris te saborski zastupnik Branko Bačić.


Nakon potpisanog sporazuma o dodjeli 3.5 milijuna kuna od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uslijedio je postupak javne nabave za izbor izvođača radova. Na natječaj su pristigle dvije ponude, a odabrana je ponuda tvrtke Marinetek Adriatic d.o.o. iz Šibenika. Također je potpisan i ugovor za usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova s tvrtkom Trames Consultants d.o.o. iz Dubrovnika.


Unatoč situaciji s pandemijom COVID - 19 tijek projekta je ipak nastavljen. Ukupna vrijednost komunalne luke u Korčuli kojom će se osigurati novih 88 vezova za lokalno stanovništvo je 3,9 milijuna kuna. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sudjeluje u projektu s 3,5 milijuna kuna, a ostatak sredstava osigurat će ŽLU Korčula uz pomoć Dubrovačko-neretvanske županije.


"Projekt se sastoji od tri pontonska gata, od kojih je glavni gat duljine 100 metra valobranskog tipa dok su druga dva gata pojedinačne duljine 60 metara namijenjena za privez plovila. Od potpisa spomenutog ugovora teče rok od 4 mjeseca za izgradnju komunalne luke, a s obzirom na reference i iskustvo odabranog ponuditelja Marinetek Adriatic d.o.o. očekujemo i raniji završetak projekta", javljaju iz Županjske lučke uprave Korčula.


Podrška od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Dubrovačko - neretvanske županije očigledni je vjetar u leđa u daljnjem razvoju lučke infrastrukture pod upravljanjem Županijske lučke uprave Korčula.

89 views0 comments

Коментарі


bottom of page