top of page
Search
  • Writer's pictureŽupanijska lučka uprava Korčula

Potpisan ugovor o izvođenju dva milijuna kuna vrijednih radova na komunalnoj luci Račišće



Uz nazočnost župana Nikole Dobroslavića i zamjenika Joška Cebala u Dubrovniku je u četvrtak potpisan ugovor o uređenju komunalnog dijela “Luke Račišće”. Ugovor su potpisali ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić s izvođačem radova tvrtkom Marinetek Adriatic, ispred koje je bio Zoran Cvitan i tvrtkom nadzora projekta Trames, odnosno predstavnikom Zoranom Ivankovićem.

Župan Nikola Dobroslavić je tom prilikom rekao kako je Lučka uprava uspješno provela projekt Luke Porto Uš, a vodi velike projekte kao što je Luka Polačište i lukobran Puntin, koji je praktički završen uz neke već završene projekte. ”Želim reći da je naše opredjeljenje, u cijeloj županiji raditi pojačano na komunalnoj infrastrukturi, dakle komunalnim vezovima uz već realiziranu komunalnu lučicu Batala. Mi radimo i u gradu Dubrovniku na novoj lučici u Mokošici, planiramo na Pelješcu u Dračama, planiramo u Župi dubrovačkoj komunalnu lučicu, već sad se izvodi u Dubi Pelješkoj lukobran koji će omogućiti sigurne vezove za domaće pučanstvo. S našim lučkim upravama smo pokrenuli akciju da zajedno s jedinicama lokalne samouprave utvrde potrebe za komunalnim vezovima u svim jedinicama gdje se to ocjenjuje nužnim i potrebnim. Te projekte ćemo osmisliti i prijaviti na Europske fondove. Očekujemo da će u ovom financijskom razdoblju biti moguće financirati komunalne lučice iz EU fondova i time ćemo ispuniti naše obećanje iz predizbornog programa o velikom broju komunalnih lučica, odnosno vezova“ rekao je župan Dubrovniku Ravnatelj Županijske lučke uprave Ante Tvrdeić rekao je ovom prilikom kako se ovim projektom nastavlja plan da se području grada Korčule u svakom naselju realizira najmanje jedna komunalna luka.


”Nakon uspješno realiziranog projekta Porto UŠ prošle godine, gdje smo osigurali 99 vezova za lokalno stanovništvo, ove godine nastavljamo s projektom uređenja komunalnog dijela Luke Račišće također postavljanjem pontona. Vrijednost tog projekta je 2 milijuna kuna + PDV. Ovim projektom se namjerava postaviti jedan ponton duljine 48 metara, s 30-ak vezova. Također će se i postojeći vezovi preurediti i postaviti novi sidreni sustav za sva plovila te će se u konačnici dobiti 74 potpuno nova komunalno uređena veza. Također je namjera da se podmorje očisti od otpada u Luci i komunalno opremiti Luku Račišće. Vjerujem da ćemo u narednih 10 mjeseci imati jednu komunalno moderno uređenu luku u Luci Račišće”, rekao je Tvrdeić.

50 views0 comments
bottom of page